RELATIETHERAPIE

EFT-relatietherapie.

Wat is EFT?

Moeten we bij elkaar blijven? Zij zit me op m'n nek. Hij zegt nooit wat. We hebben veel ruzie. We bereiken elkaar niet meer en we lijken uit elkaar gegroeid. EFT-relatietherapie kan een oplossing zijn voor bovenstaande problemen. Met EFT werk je aan je relatie.

EFT-relatietherapie in het kort

Emotionally Focused Therapy: richt zich op emoties, begrijpen van liefde en verbinding binnen de partnerrelatie; heeft een hoge slagingskans, meer dan andere relatietherapie├źn; kijkt naar communicatie- en gedragspatronen binnen relaties; kijkt naar de onderlinge verbinding en bereikbaarheid; zoekt en vindt de zere plekken van vroeger; bouwt aan een veilige basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken.

De fases van EFT-therapie 

In de eerste fase leren jullie het patroon binnen je relatie beter herkennen en begrijpen. In de tweede fase benoemen jullie je angst en behoeftes binnen het patroon. In fase drie stappen jullie uit je patroon en leren om hulp, steun en begrip te vragen.


Onderzoeksresultaten van EFT

EFT-relatietherapie is meerdere malen wetenschappelijk onderzocht. En EFT is uitgegroeid tot een internationaal bekende therapievorm. Resultaten van onderzoek zijn: EFT heeft een sterk positief effect op de verbondenheid in een partnerrelatie. De resultaten laten zien dat er na EFT-therapie heel weinig terugval is. EFT is effectief bij diverse (echt)paren, ook bij psychische of lichamelijke klachten. EFT werkt beter dan andere relatietherapie├źn.