WERKWIJZE EN VISIE


Visie

Een relatie is als een dans. Soms loop je uit de pas met elkaar. Dan is het belangrijk om stil te staan, te ervaren wat er is gebeurd en te kijken naar een opening om samen het ritme weer op te pakken”. Dit is kernachtig weergegeven de leidraad die ik in mijn therapie gebruik. Ik nodig je uit stil te staan, te ervaren, en samen creëren we een nieuw overzicht om zodoende het ritme weer op te pakken. Vaak denken we wanneer we aan het woord relatie denken aan de relatie tussen twee individuen. Maar een relatie met het leven zelf, of de verbinding met jezelf is net zozeer een relatie. Daarom verleg ik de focus van relaties waar anderen bij betrokken zijn naar jouw relatie met het leven zelf.

Verbinding herstellen.

Vaak wanneer mensen psychische klachten ervaren is er iets verstoords in het contact in zichzelf en/of met hun omgeving. De psychische klachten die daaruit kunnen voortkomen zie ik niet als een defect van het individu maar slechts als het gevolg van een verstoord contact. Tijdens de sessies stap je voor even uit je leven en reflecteren we samen op de oorzaak van het verstoorde contact, op jouw gedachten daarover, en kijken we naar je kansen en mogelijkheden om die verbinding in en met jezelf en daardoor met je omgeving te herstellen zodat jij weer dansend door het leven kunt.

Werkwijze

Tijdens een eerste gesprek is het belangrijk dat we elkaar leren kennen en vertrouwen. Het is een intake waarbij ik inventariseer wat de hulpvraag is. Ik geef je een gesprek waarin ik echt aanwezig ben en zonder oordeel luister naar wat jij naar voren wil brengen in het hier en nu. 

Vanuit dat oogpunt gaan we aan de slag. Echter de nadruk op het hier-en-nu betekent ook dat we onderzoeken hoe problemen, die zich recent voordoen, maar die misschien ook lang geleden zijn ontstaan, zich in je huidige leven manifesteren. Over de wijze waarop dat lastig is en waarop het je goed af gaat, wat je vermijdt of controleert waardoor je het contact als een probleem ervaart. 

Tijdens de sessies stap je voor even uit je leven en reflecteren we samen op de oorzaak van het verstoorde contact, op jouw gedachten daarover, en kijken we naar je kansen en mogelijkheden om die verbinding in en met jezelf en daardoor met je omgeving te herstellen. Verder zal ik de nadruk leggen op het niet veroordelende, niet van jezelf en niet van anderen. Je bent wie je bent, dat is geen kwestie van goed of fout. 

Ik ben gespecialiseerd in EMDR, ACT, EFT relatietherapie en Schematherapie en behandel diverse problematieken, waaronder Burn-out en depressie, zingevingsvragen, angst en dwangklachten, relatieproblematiek, Trauma en rouw en verliesverwerking, eetstoornissen, verslavingen, borderline problematiek, seksueel misbruikproblematiek. Maar ook als niet beschreven staat waar jij mee kampt is dat geen probleem. Het is slechts een greep uit wat ik behandel.

Technieken en gespreksvormen

Ik combineer verschillende technieken en gespreksvormen en pas mijn behandeling aan op jouw verhaal, waardoor elke behandeling maatwerk wordt.