OVER MARIJE SPIERING

Ik ben Marije Spiering en ik ben psycholoog in Hoorn. Wat me intrigeert en inspireert zijn altijd weer de ontwikkelingen die ik zie bij mijn cliënten tijdens het therapieproces. Ik bewonder de moed die mijn cliënten aan de dag leggen om stapje voor stapje de manier van denken ervaren en voelen te veranderen. 

Wat ik belangrijk vind in het contact met mijn cliënten is het zoeken naar veiligheid en verbinding. Ook in het dagelijks leven ben ik op zoek naar het leggen van verbindingen. Ik merk dat dat me uitermate gelukkig maakt. Dit delen met anderen maakt dat ik dankbaar ben voor het vertrouwen dat mensen mij schenken om hun leefwereld wat mooier te ervaren.

Wat mij met name fascineert is het proces dat mensen doormaken. Dat ik ze zie ontwikkelen door mensen te leren dat ze zich richten op zaken die ze op directe wijze kunnen beïnvloeden, zoals hun eigen gedrag, in plaats van controle te krijgen over ervaringen die niet direct te beïnvloeden zijn zoals emoties en gedachten. Door het inzetten van luistervaardigheden met betrekking tot zowel lichaam als geest ben je beter in staat om keuzes te maken en jezelf evenwichtiger tot anderen te verhouden, en daarmee tot het leven. 

Ik heb de liefde voor psychologie met de paplepel ingegoten gekregen. Mijn vader was ontwikkelingspsycholoog en door hem ontdekte ik dat ook voor mij dit het gebied was waarin ik mijzelf verder wilde ontwikkelen. Door de bijzondere wijze waarop hij communiceerde heb ik feilloos geleerd om de manier waarop een ander communiceert aan te voelen, en zodoende een verbinding met iemand te maken. De moed van mensen is mijn drijfveer. Ik vind het bewonderenswaardig wanneer mensen stapje voor stapje de manier van denken ervaren en voelen om te veranderen en zich kwetsbaar durven op te stellen.Ik kan me goed aanpassen en mensen vertrouwen mij snel. Dat merk ik ook buiten mijn vak om: ik ben een goede luisteraar en zeer benaderbaar. Kom langs in de psychologenpraktijk, ik hoor graag jouw verhaal.

Verbinding

Het sleutelwoord in mijn werk is verbinding. Om iemand vanuit mijn hart te kunnen helpen moet er een verbinding ontstaan. Daar ben ik altijd naar op zoek, ook in het dagelijks leven. Het contact met iemand is het mooiste wat er is. Als er vertrouwen en verbinding is, dan kun je zoveel doen om iemand te helpen. Want dat is wat ik het liefste doe: mensen helpen en ze laten ervaren wat hun kracht is. 

Levenslessen

De lessen die ik meegeef aan mijn cliënten tijdens de behandeling kan ik ook in mijn eigen leven toepassen. Zelfcompassie heeft mij op persoonlijk vlak enorm geholpen. Door elke keer terug te gaan naar de rust, naar het niet-veroordelende, ben ik door een heel heftige periode gekomen. Ik ken het klappen van de zweep, maar ik ben ook weer opgekrabbeld. Daarom weet ik heel goed waar mijn cliënten het over hebben.